Eddie Brock (Tom Hardy) är reportern med det perfekta livet. Men när han av misstag kommer över ett hemligt dokument på sin flickväns dator (Michelle Williams) som blottlägger Carlton Drakes (Riz Ahmed) ondskefulla plan hamnar han i en riktig skitstorm. Han förlorar både sitt jobb och flickvän, samt kommer i kontakt med en främmande livsform (Venom) som bokstavligen flyttar in i honom och ger honom superkrafter.

Alla som läst Marvels serietidningar vet att Venom är Spindelmannens ärkefiende. Men i denna film har man gjort sin egna tolkning där Venom är en rolig, utstött varelse som inte helt och hållet ond. I filmen får vi ofta se hur Eddie Brock bråkar med Venom om att det inte är okey att bita av människor huvuden, och jag skrattar för mig själv när det slår mig att Venom låter väldigt lik Christian Bales version av batman. Och när vi är inne och pratar om Batman så är det faktiskt så att det känns som om att man har slagit samman DC och Marvel när man skapade denna film, vilket inte är något bra. Det känns svårt att ta filmen på allvar. Stundtals är filmen dock full av snygga effekter och aktion, samt humor. Men det räcker inte för att ge filmen ett toppbetyg.

Tom Hardy är en fantastisk skådespelare, men i Venom måste han verkligen kämpa. Kanske är det manuset som, enligt mig, är av mindre bra kvalitet som ställer till det. Samt att ha Riz Ahmed som storskurk var en mindre bra idé.

Venom (2018)

Genre: Action/Science Fiction

Betyg: 3 av 5

Regi: Ruben Fleischer

Åldersgräns: 15 år

Skådespelare: Tom Hardy, Riz Ahmed, Michelle Williams, Jenny Slate mfl

Längd: 1h 52 min