Thunderspace är en app som simulerar åskväder och kan användas för att lättare somna eller bara slappna av. Appen består av 10 olika åskväder varav två är inkluderade i priset.

Genomgång

Jag har testat många avslappningsappar och många har riktigt bra funktioner, men jag har aldrig varit med om ett så realistiskt ljud och så snygg design som i Thunderspace. Ljuden är inspelade med en teknik som kallas stereoskopisk 3D och designat av Gordon Hempton som bl. a jobbat med National Geographic och Discovery. Själva uppspelningen av ljudet sker i 256 kbps AAC och är optimerat för hörlurar. Det finns ett ljudspår på appens hemsida om man vill testa innan köp. Thunderspace kostar 25 kr och inkluderar då två åskväder. Dom resterande kan köpas inuti appen och kostar 19 kr styck eller 29 kr för allihop.

20131105-214600.jpg

Första gången jag testade så gjorde jag det på kvällen för att somna till. Det var väldigt lugnt och skönt med regnet som hördes men när första åskan kom så hoppade jag till och trodde det åskade, så jag tog av mig lurarna men där var det tyst. Jag blev riktigt imponerad av ljudet och hur realistiskt det lät. För att öka den realistiska känslan kan man få blixten på telefonen att blinka till blixten i ovädret. En nyhet i senaste versionen är att man kan få den att tala med en Belkin WeMo Switch och genom den få en fläkt att sättas på och stängas av till åskvädret.

Slutsats

Thunderspace är en otroligt välbyggd och snygg app som ger en bra upplevelse och mycket valuta för pengarna. Jag gillar att utvecklarna har tänkt på dom små detaljerna som möjligheten till blixt och vind. Så detta är en app jag kommer tillbaka till och varmt kan rekommendera.

Ladda ner Thunderspace till iPhone