Jag har precis kommit hem från biografen där jag såg filmen The Avengers. Jag hade stora förväntningar då jag redan tidigare var en stor nörd som älskade alla tidigare filmer som: Iron Man, Thor, Capten America och The Hulk. Att nu få se alla dessa karaktärer i en och samma film var något jag länge sett fram emot. Och filmen levde upp till mina förväntningar.

Man märker att regissören vill gärna att man ska ha följt titelkaraktärernas respektive långfilmsresa på förhand, samtidigt som man är mån om att inte skrämma bort nytillkomna tittare. Av den anledningen redovisar man en del backstory, något som gör filmen i bland lite seg. Som kompensation för detta är det sedan action rakt igenom. Kan nog påstå att jag aldrig tidigare har varit med om att det händer så otroligt mycket i en film, tidigare.

En annan sak som slog mig, vilket även kommer slå er om ni tidigare har spelat spelet: Gears Of War, är att jag tror att de antingen har anlitat killen som skapade monstrerna från spelet, eller så har de stulit designen. För det andas Gears Of War, i filmen, vilket är något jag gillar.

Se filmen!