TextMate är det programmet jag dagligen arbetar med för att bygga webbsidor. TextMate kom ut i sin första version 2004. TextMate vann 2006 års Apple Design Award för bästa utvecklarverktyg men efter det stannade utvecklingen av.

I juni 2009 presenterades att TextMate 2 var under utveckling och i december 2011 släpptes en alpha-version.

Jag har länge sett fram emot att de skall släppa den färdiga versionen, men i morse när jag läste deras blogg fann jag att utvecklaren Allan Odgaard skriver att källkoden till TextMate 2 blivit open source på GitHub under GNU General Public License 3. Andra utvecklare kan nu ta vid där han slutade och skapa egna versioner, bidra till projektet och på så sätt kan TextMate 2 leva vidare.

Men personligen tror jag nu att det här är slutet för detta underbara program.