Sudio är ett svenskt företag som tillverkar hörlurar och är lokaliserade i Stockholm. De har skickat ut sina Sudio Vasa Blå till oss på Crafty.se för att recensera.

sudo-1

Stilren förpackning
Sudio Vasa Blå levereras i en snygg och stilren förpackning som innehåller hörlurarna, fyra extra silikonproppar i olika storlekar, en laddningssladd, ett metallclip och ett litet läderfodral att förvara hörlurarna i.

sudo-2

sudo-3

Färg och form
Sudio Vasa Blå finns (trots det lite förvirrande namnet) i fyra olika färger: Vasa BLÅ – Rose Gold Black, Vasa BLÅ – Rose Gold White, Vasa BLÅ – Blue och Vasa BLÅ – Pink. Det exemplaret vi har fått skickat till oss är Vasa BLÅ – Blue.

När vi ändå är inne och pratar färg, ingen av dessa färger faller mig riktigt i smaken. De känns lite ”tjejiga” med sina färger och detaljer i rose gold. Självklart är smak en personlig sak, så grubbla inte för mycket på det.

Hårdvarudesignen har jag inte mycket att klaga på. Hörlurarna är lätta och sitter bra i öronen, så pass bra att de aldrig ramlade ur när jag tog med dem på en löprunda.

På varje sida, under hörlurarna, sitter en liten klump. Den ena klumpen är batteriet och den andra är den du höjer och sänker volymen med. I den finns även en mikrofon. Jag vet inte om det bara är mitt exemplar, men pluss-knappen var för mig svår att använda. Man fick trycka väldigt hårt för att det skulle hända något.

sudo-5

Enkel att koppla
Att koppla hörlurarna till din smartphone är mer eller mindre precis som alla andra trådlösa hörlurar. Du håller inne mittknappen på hörlurarna och inne på bluetooth-inställningarna på din smartphone kommer hörlurarna nu att dyka upp.

Bra batteritid
Jag får ut ca 7 timmars batteritid, vilket är aningen mindre va tillverkarna själva uppger (8tim), men det är inget jag klagar över.

Tydligt ljud men lite klen bas
Om vi lämnar färg och form för att nu kanske gå in på det viktigaste, själva ljudet. Sudio Vasa Blå levererar ett väldigt klart ljud, men jag saknar lite bas i ljudet för att få det där djupet.

Under mitt test av Sudio Vasa Blå lyssnade jag på väldigt mycket Rock och Dubstep. Men även mycket podcast, och det är här jag tycker att Sudio Vasa Blå gör sig bäst. Det klara ljudet gör att röster framträder extremt tydligt, nästan som om att personen står bredvid dig och pratar.

Summering
Om du är ute efter ett par trådlösa hörlurar som ligger under tusenlappen (895 kr), och vill ha ett väldigt klart ljud, då är Sudio Vasa Blå hörlurarna för dig.

Plus
+ Prisvärda.
+ Klart och tydligt ljud.
+ Lätta och sitter bra i öronen.

Minus
– För få olika färger att välja bland.
– Volymknapparna kunde givit bättre feedback.
– Basen kunde varit bättre.