Sonos har skickat ut ett pressmeddelande där de berättar om PLAYBASE – det senaste tillskottet i Sonos trådlösa hemmaljudsystem.

Upp till 70% av alla TV-apparater monteras inte på väggen utan placeras på möbler, därför skapade Sonos PLAYBASE, en tunn men kraftfull högtalare som Sonos själva påstår nästan skall försvinner under din TV.

PLAYBASE är 58 mm hög och rymmer 10 högtalarelement. Fronten består av 43 000 hål, vilket gör den akustiskt transparent.

– När vi skapar nya produkter utgår vi alltid ifrån hemmet, och tittar på vilka funktioner våra befintliga produkter fyller. Det var så vi upptäckte att PLAYBAR bara tillgodoser behoven i ett fåtal hem, där TV:n är monterad på väggen. Utmaningen var att leverera ett fantastiskt ljud, supertunt förpackat till hem som har TV:n placerad på en möbel. Det blev en enorm utmaning rörande design, akustik, material, trådlöshet och mjukvara. Nu ser vi verkligen fram emot att folk ska få uppleva PLAYBASE hemma, säger Patric Spence, Sonos VD

PLAYBASE kommer finnas till försäljning globalt i april och kommer kosta 7.499 SEK, och med start idag finns PLAYBASE att förbeställa exklusivt för tidigare Sonos-användare.