Sonos PLAY:1 är en snygg liten högtalare som är byggd för att placeras i ett rum och stå kvar där, därför saknar den ett batteri. Installationen är väldigt enkel, du kopplar in strömsladden och laddar sedan ner Sonos app från App Store till din iPhone. I appen följer du sedan några enkla steg för att ställa in PLAY:1.

Sonos har valt att använda sig av en egen app för att spela upp musik. I appen får du upp en rad med olika musikleverantörer, när du hittar din så loggar du in på den och får då upp dina spellistor i sonos gränssnitt. Detta är både bra och dåligt, med Airplay-högtalare eller Bluetooth-högtalare har man större frihet att välja vilka musikkällor man använder, samt att jag personligen föredrar att använda mig av exempelvis Apple Music eller Spotifys egna appar.

sonos-play-1

Nu kan du köra Apple Music i Sonos app som en beta

På tal om Apple Music, Sonos släppte under gårdagen en uppdatering till deras app som gör att man nu får tillgång av en beta för Apple Music. Det är viktigt att vi betonar att det är en beta, för just nu är det mycket strul. Nedan listar jag några av de “buggar” jag stött på i betan av Apple Music i Sonos App.

Kombinera flera PLAY:1-enheter för ett ännu bättre ljud

Ljudet på PLAY:1 är helt okey för sin storlek. Naturligtvis spelar placeringen av högtalaren en viss roll i hur den låter. Undvik hörn eller för långt in på ett bord. Om man kopplar samman två PLAY:1-enheter i stereo via sin app blir det genast ett mycket bättre ljud. Du kan även kombinera dem med andra Sonos-högtalare samt använda två PLAY:1-enheter som bakhögtalare tillsammans med PlayBar och en Sonos SUB och få 5.1-surroundljud till din tv. Ett litet tips, Sonos har loudness (extra förstärkning av framför allt bas) tillslagen som default, testa att stänga av det och se om inte du uppskattar det ljudet lite mer. Loudness kan jag tycka ger ett lite väl “tjockt” ljud.

Rekommenderar jag Sonos PLAY:1?

PLAY:1 går att köpa på NetOnNet för 2139 kr och är för det priset ett väldigt bra alternativ för en liten högtalare med bra ljud! På min önskelista står dock ett stöd för AirPlay.