drafts_banner

Jag har väldigt lätt att glömma saker om jag inte skriver ner dem. Sen tycker jag det är väldigt skönt att kunna kryssa av från en lista för att veta att det är gjort. Kan jag inte kryssa av går jag igenom listan flera gånger och detta tar tid, men det händer ändå att saker glöms eller missas. Där jag haft störst problem är när jag får en inköpslista på sms, jag kan inte kryssa av och det tar lång tid att kopiera och skapa lista i en annan app.

Men nyligen hittade jag äntligen lösningen. Med hjälp av Drafts och Påminnelser kan jag göra precis det jag önskar på ett väldigt smidigt sätt.

Drafts använder jag nästan varje dag och det som är riktigt bra är att den kan kommunicera med andra appar med hjälp av url-actions. En av dom som medföljer är att skicka varje rad i ett dokument som en separat punkt i en lista i Påminnelser.

1) Jag börjar med att kopiera hela sms:et och klista in det i Drafts.

iPhone_1

2) Sen delar jag upp texten så det kommer en sak på varje rad. Efter det så väljer jag vilken lista det ska hamna i genom att skriva @”Namnet på listan” överst. Jag har en lista som heter shopping så jag lägger till @Shopping.

iPhone_2

3) Sen trycker jag på fyrkanten med pilen i för att visa mina actions, och väljer “List in Reminders”. Jag har valt att radera anteckningen i Drafts efter den skickats till Påminnelser.

iPhone_3

4) När jag sen går in i Påminnelser är min shoppinglista uppdaterad.