iVisor AG från Moshi har länge varit mitt favoritskärmskydd till iPhone 6, men nu har den fått en konkurrent som går upp och tar delad förstaplats: ScratchStopper Frame från Artwizz.

ScratchStopper Frame är ett tunt och genomskinligt skärmskydd med en svart ram. Skärmskyddet täcker hela skärmen och har rundade hörn som följer designen på iPhone 6 helt perfekt. En fördel som ScratchStopper Frame har mot iVisor AG är att skärmskyddet är tunnare och ligger helt klistrat mot skärmen.

iVisor AG är det bara ramen som är fastklistrad på skärmen och ramen höjer även upp skärmskyddet lite, vilket gör att det är ett litet utrymme mellan glaset och skärmskyddet. Detta är egentligen inget problem, men gör att man känner en liten backe när man drar fingret längst kanten. Fördelen med att bara låta ramen vara fastklistrad är att de är extremt enkelt att ta bort damm som kan ha kommit in under skärmskyddet. Bara att lyfta upp ena hörnet och blåsa. På ScratchStopper Frame får man med sig en “Dust Removal Film” som du kan använda dig av för att plocka bort dammpartiklar som har fastnat under skärmskyddet, men det är lite krångligare än på iVisor AG.

Tips, om du använder din “Dust Removal Film” för att plocka bort partiklar på din skärm och sedan vill använda den för att ta bort partiklar under skärmskyddet som har råkat fastna, se då till att den inte har för mycket skräp på sig, för då finns det stor risk att det fastnar skräp på skärmskyddet istället för på din “Dust Removal Film”.

iVisor AG är gjort av ett matt material som gör att bilden försämras lite, men fördelen med det är att du inte får några (nästan inga) fingeravtryck, samt att fingret glider väldigt enkelt över skärmen. ScratchStopper Frame är helt transparent med en svart ram och skapat av ett mjukt material som tyvärr suger åt sig fingeravtryck. Men om du kan leva med att då och då torka av skärmen med en trasa så kommer du ha en fantastiskt klar bild.

framestopper1

ScratchStopper Frame fungerar perfekt med de flesta skalen till iPhone 6. Jag testade 8 stycken och hade inte problem med något av dem.

Summering
ScratchStopper Frame är ett tunt och helt genomskinligt skärmskydd som täcker hela framsidan av din iPhone 6. Jag hade önskat att skärmskyddet var av ett hårdare material som inte drog till sig lika mycket fingeravtryck, men om man bortser från det så är ScratchStopper Frame tillsammans med iVisor AG (enligt mig) de bästa skärmskydden på marknaden just nu för iPhone 6.

Vart kan jag köpa ScratchStopper Frame?
Tyvärr kan jag idag inte länka till en butik där du kan köpa ScratchStopper Frame då den ännu inte säljs i Sverige. Jag fick hem detta exemplar från en leverantör, och de håller just nu på att slussa ut dem till sina återförsäljare, så den goda nyheten är att inom en väldigt snar framtid kan ni köpa ScratchStopper Frame i Sverige.

ScratchStopper Frame går nu att köpa på iphonebutiken.se