20140214-131702.jpg

Numerical är en minimalistisk miniräknare som saknar lika med knapp. Jag nämnde den tidigare idag och nu kommer recensionen jag utlovade.

Inledning

Numerical är en enkel miniräknare med några riktigt bra funktioner. Det första man ser är att det saknas en lika med knapp och det är också något utvecklaren är noga med att betona. Den är snyggt designad och tar nytta av iOS 7 både stil och funktionsmässigt genom att bl.a ersätta ångra/gör om med svep rörelser.

Genomgång

När man räknar så uppdateras resultatet automatiskt och man ser vilka tal man tryckt på raden under. Det är behagliga ljudeffekter när man trycker på knappar och samtidigt så släcks dom knappar man inte kan använda. Felmeddelanden visas på engelska i klartext och allt man räknar sparas i en historik.

20140214-131739.jpg

Appen stödjer också kopiera och klistra in och skulle det vara någon text i det man klistrar in så tar appen bort det och klistrar bara in talen. Man kan också välja att använda resultatet i en fortsatt beräkning och då flyttas det ner till beräkningsraden och ersätter det som fanns där innan.

Slutsats

Jag gillar det mesta med Numerical och den kommer troligtvis att ersätta den inbyggda miniräknaren i iOS. Däremot så saknar jag procentknappen och färgschemat är inte riktig i min smak. Men förutom det så är Numerical en riktig välgjord app som jag gillar att använda, jag tror att mycket kommer fixas i framtida uppdateringar eftersom detta är version 1.0. Numerical kostar 22 kr och är absolut värt att prova.

Ladda ner Numerical för iPhone.