Skullcandy är tillbaka med ett par nya trådlösa hörlurar som skall försöka att konkurrera med Apples AirPods. Indy kostar i skrivande stund 899 kr, vilket är ca halva priset av vad AirPods kostar, så kan de verkligen vara lika bra som Apples hörlurar? Det korta svaret är, nej. Låt mig förklara.

Design

Låt oss börja att prata om designen, där vi tydligt kan se att de har inspirerats av Apples AirPods. Asken som hörlurarna kan placeras i kan ladda upp hörlurarna så att vi totalt kan få 16 timmar av total lyssningstid. d.v.s. hörlurarna har 4 timmars batteritid, och asken har ytterligare 12 timmar att ladda hörlurarna. På framsidan av lådan finner vi tre små lampor som aktiveras när man öppnar locket, de visar hur mycket batteri det finns i asken. I locket finns en magnet som skall hålla locket stängt, men det är aningen svagt och öppnas ganska enkelt. I asken finns det även små magneter som håller hörlurarna på plats, och de fungerar bra.

Asken är betydligt mycket större än det till Apples AisPods, samt känns mer plastigt. På undersidan av asken finner vi Micro USB.

Jag måste säga att jag gillar designen på hörlurarna. Indy ser ut som en svart, in-ear-version av Apple AirPods med en mikrofon/batteri-stång som pekar ner. Men till skillnad från AirPods så krävs det att Indy får en bra tätning för att det skall bli bra kvalitet på ljudet. Men låt oss prata mer om ljudet senare. På hörlurarna finns det en vinge som hjälper till att hålla dem på plats, vilket jag verkligen gillar. Men vill man så kan man väldigt enkelt plocka bort dem.

På hörlurarna finns det inga knappar, istället styr man saker genom att toucha ytan. Mer om detta kan ni se i denna video. Skullcandy har lyckats med att göra det väldigt enkelt att parkoppla hörlurarna till telefonen. Det man gör är att man öppnar asken, tar ut hörlurarna. Då går de genast in i parkopplingsläge och de skall dyka upp under bluetooth-inställningar.

Ljud

Okey, vi pratade lite om det tidigare. Det är superviktigt att du får en bra tätning i örat för att ljudet skall bli bra. Med i asken får du därför olika storlekar på öronpluppar. Ljudet är helt okey, framförallt för det priset. Det är ett tydligt ljud med bra bas, dock hade jag önskat att volymen hade varit högre och att det hade varit ett bredare ljud. Det jag menar med det är att det känns som om att lite av ljudet saknas.

Summering

För 899 kr tycker jag att Skullcandy Indy är ett bra köp för dig som vill ha helt trådlösa hörlurar att träna med. Vill du ha ljud med mycket bas så passar de även dig, men var noga med att du får en bra tätning i örat.