Tech21 är kanske mest kända för sina tåliga skal till smartphones, men de tillverkar även tåliga skärmskydd. Här finner ni min recension av deras Impact Shield med Anti-Glare till iPhone.

Impact Shield Anti-Glare är gjort av ett flerskiktsmaterial. Det hårda toppskiktet sprider ut kraften från stötar över ett större område. Det andra skiktet, BulletShield™, används även i skottsäkert glas och absorberar och leder sedan bort kraften från stötar. Det tredje skiktet leder bort eventuell kvarvarande kraft.

Så vi vet att skärmskyddet skall tåla hårda smällar, men hur är det då med repor? För att testa detta så tog jag mina nycklar och applicerade ett hårt tryck på dem medan jag svepte dem över skärmskyddet. Trotts detta så lyckandes jag inte åstadkomma en enda repa.

Impact Shield Anti-Glare har ett yt-skikt som sprider ljuset och enligt Tech21 skall detta ge dig perfekt optisk klarhet även i direkt solljus. Och det stämmer till en viss del, du ser skärmen bättre med detta skärmskydd i direkt solljus, men som med alla andra Anti-Glare så blir bilden lite kornig.

Men en fördel med Anti-Glare som jag personligen gillar väldigt mycket är att man slipper fingeravtryck. Jag har använt detta skärmskydd nu i några dagar och har aldrig behövt torka av skärmen från fingeravtryck.

Precis som de flesta andra skärmskydd till iPhone 6 och 7 så täcker inte detta de rundade hörnen av skärmen. Detta är både en fördel och en nackdel. Fördelen är att de flesta skalen passar med skärmskyddet. Nackdelen är så klart att kanterna av skärmen är exponerade. Samt att det inte är lika skönt att svepa fingret från sidan av skärmen, exempelvis då man skall gå tillbaka till föregående sida i Safari. Detta hade blivit bättre om kanterna på skärmskyddet hade haft lite mjukare hörn.

Installationen av skärmskyddet är bland det enklaste jag har varit med om, mycket tack vare det enkla lilla verktyg de skickade med som hjälper till att få skärmskyddet att ligga centrerat på skärmen.

Skärmskyddet kostar 319 krApple.se och går även att köpa direkt från tech21. Livstidsgaranti för skärmskyddet ingår.