När ”Creed” släpptes för tre år sedan hade jag inte särskilt höga förväntningar. Men jag blev positivt överraskad och samma sak hände nu med Creed 2. Vad handlar Creed II om? I korthet handlar filmen om den nykrönte mästaren som ska möta Viktor Drago, Ivan Dragos son, med hjälp av sin mentor Rocky Balboa.

Regissör Steven Caple Jr. har valt att göra Creed II lite mer realistiska än de numera kultförklarade Rocky-filmerna. Men jag får fortfarande Rocky-vibbar av Creed II och Bill Contis musik från originalfilmen ger mig gåshud. Även om Michael B. Jordan är bra i rollen som Adonis Creed så är det är Sylvester Stallone och Dolph Lundgren som lyfter filmen.

Filmen kommer få dig att bli tårögd och få adrenalinet att pumpa, ibland på en och samma gång. Jag ger filmen 4/5 och rekommenderar dig som gillade de första Rock-filmerna att du ska absolut gå och se Creed II.

Biopremiär
23 november 2018

Språk
Engelska

Ålder
11 år

Längd
2h 10 min