parallax

I iOS 7 finns en effekt som heter Parallax som skapar ett djup bakom ikonerna. Många tror att det är bakgrundsbilden som rör på sig, men det är faktiskt ikonerna och bakgrunden som flyttar på sig.

För att demonstrera detta har jag tagit tre skärmbilder på min iPhone 5. Den första bilden till vänster har jag stängt av effekten på. Sedan har jag målat med en röd färg på vänster och höger sida för att ni skall kunna se marginalerna. Kollar ni sedan på bilden i mitten där jag har slagit på effekten och lutat iPhonen till höger så ser ni att ikonerna har flyttat på sig och ligger över den röda fägen på höger sida. iPhonen är även lutad lite upp och ner, vilket ni faktiskt ser att ikonerna har flyttats upp lite. Ännu tydligare blev det när jag lutade iPhonen till vänster, som ni ser på bilden längst till höger. De fyra ikonerna längst ner ligger alltid still.

Vill ni stänga av parallax finner ni HÄR en guide hur ni skall gå till väga.