panzer-glass-6

PanzerGlass är ett nytt skärmskydd av glas till iPhone 6/6S och iPhone 6 Plus/6s Plus som täcker hela skärmen. Tillverkaren skriver att skärmskyddet skall ha kurvade kanter, vilket det har, men det går inte ned till kanten av skärmen. Detta gör att det ser ut som om att skärmskyddet ligger över skärmen, samt att denna glipa kommer samla damm. Skärmskyddet är 0.4 mm tjockt, vilket är så pass tjockt att om du använder dig av Apples egna fodral så kommer skärmskyddet i alla fall att ta emot bordet om du lägger din iPhone upp och ned.

panzer-glass-5

panzer-glass-1

Är skärmskyddet något att ha?
Nu låter det som om att det bara är dåliga saker med skärmskyddet, och det är det faktiskt inte. Glaset känns mer eller mindre precis så som skärmen på telefonen och har en bra behandlad yta för att stå emot fingeravtryck. Om du använder dig av Apples egna fodral så kommer man knappt kunna se att du har ett skärmskydd. Glipan som uppstår på sidan av skärmskyddet kommer täckas av fodralet. Det enda som avslöjar att du har ett skärmskydd är att hemknappen ligger lite extra långt ner, samt att glaset då ligger lite extra högt.

panzer-glass-4

Teori om tjockleken
Jag har en teori varför skärmskyddet är så pass tjockt (0.4mm), och det ser vi om man kollar på baksidan av skärmskyddet. Där ser vi att det faktiskt kan vara ett av deras gamla skärmskydd (Se skärmskyddet hos tillverkaren) som inte går ut till kanten som de har använt sig av, men nu har de lagt på ett extra lager med ram. Man ser dock inget av detta om man kollar på framsidan av skärmskyddet.

panzer-glass-2

panzer-glass-3

Rekommenderar jag skärmskyddet?
Jag rekommenderar PanzerGlass till dig som är ute efter ett skärmskydd som skall tåla lite stryk, samtidigt som det är snyggt och inte samlar allt för mycket fingeravtryck. Men är du ute efter ett skärmskydd som är tunnare och inte samlar damm på sidan, då är inte detta något för dig.