NöjeNördigt

Öltest: Westbrook Dark Helmet

Publicerat av 30 mars 2014 2 Comments

Westbrook Dark Helmet

Igår drack jag en öl från Westbrook Brewing. Det är en svart lager i tysk stil kallad Dark Helmet, jag är inte så mycket för lager-öl utan denna köpte jag mest för flaskans skull, för (kalla mig barslig om ni vill) jag är en stor Star Wars nörd!

Jag blev inte speciellt överraskad, färgen är mörkt kaffefärgad med ljus krona, rågmalten ger en ganska dov ton av choklad och kakao som känns väldigt lagom, inga smaker tar över (det är trots allt en lager).
På det stora hela så är det en lättdrucken öl som passar både i soffan som till grillat, men inget jag kommer köpa igen. Flaskan överträffade innehållet, men den gjorde sig väldigt fin på hyllan i vardagsrummet (vilket min sambo inte kommer hålla med om).

Flaskan kostade 108:-, är importerad av Galatea Spirits och man får göra en privatimport (jätte-enkelt faktiskt).

May the Schwarz be with you!

Betyg: