(null)

BMW har precis lanserat en ny modell till sitt gedigna sortiment; en minibuss.

BMW 2-serie Gran Tourer blir namnet på deras nya modell, som är en större variant av deras 2-serie Active tourer. Denna var deras första framhjulsdrivna modell i sortimentet, som till en början fick utstå tråkig kritik för att den inte var en “äkta” BMW, då den saknade bakhjulsdrift. Men efter test av bilen, har den visat sig vara riktigt kompetent och körglad i alla fall, som en BMW ska vara.

Denna blir således deras första MPV/minibuss på marknaden. Sedan tidigare har man kunnat skaffa deras X5:a med en extra sätesrad, men då mer som en nödlösning för barn, och då modellen är en SUV anses den inte räknas huvudsakligen till kategorin MPV på något vis. I och med att den blir utrustad med en extra sätesrad, så har bilen blivit större, ca 20 cm längre och ca 5 cm högre än Active Tourer.

Just utrymmesmässigt så slår den många bilar på marknaden, till och med storlastare som Skoda Superb Combi, som sväljer riktigt mycket last. Ska bli intressant om man kommer få se någon sån här på våra svenska vägar, för den mindre Active Tourer har redan letat sig ut lite varstans. Och kanske mest intressant av allt: hur ser prisbilden ut? Jo, från 254 000 kr med minsta motorn och i grundutförande. Sen finns ju sen tidigare alltid gedigna tillvalslistor hos BMW. Nya modellen innebär ca 20 000 kr upp från mindre syskonet, för en extra sätesrad. Själv skulle jag definitivt välja till M-sport paketet utan att blinka, måste se fräsigare ut!