AppleiPhone

Några appar för resan

Publicerat av 30 juli 2014 No Comments

Apple kartor

Jag var nyligen på en kort resa till Köpenhamn och tänkte dela med mig av dom apparna jag använde innan och under resan. Eftersom jag inte var där så länge så han det inte bli så många. Men jag hade väldigt god nytta av dom mest för att hitta till ställena jag ville besöka, men också för att hitta restauranger att äta på. Jag hade med mig både min iPhone och iPad mini, men använde bara min iPhone till dessa appar.

Apple kartor

Innan jag åkte satt jag mycket i Apples kartor och bekantade mig med staden och kollade vart olika platser låg som jag skulle vilja besöka. Jag tyckte den funkade kanon och även Yelp använder sig av Apple kartor inuti appen.

Yelp

Yelp

Använde jag både innan och under resan. Innan jag åkte kollade jag in olika alternativ för ställen att äta på, eftersom jag är vegetarian och försöker äta hälsosamt kan det ibland vara svårt att hitta något bra att äta. På hotellet kollade jag vart närmaste mataffär log och ytterligare mat alternativ och caféer. Appen funkade riktigt bra och hade ofta bilder och recensioner på allt jag besökte inklusive mataffären. Tyvärr var den inte helt uppdaterad och det var några ställen som inte låg på den plats Yelp angav.

Ladda ner Yelp för iPhone och iPad (gratis)

City Maps 2Go

City Maps 2Go Pro

Jag laddade ner appen innan jag åkte och sökte sen upp den staden jag ville ladda ner karta för. Det var kanon att alltid ha tillgång till en karta utan att behöva tänka på datakostnaden och det var inga problem att använda gps samtidigt om jag var riktigt osäker på vart jag var. Den hade alltid rätt på adresserna vilket underlättade när Yelp svek. Gillade också att man kan markera ställen med en “pin” och får då en bra översikt av vad dom ligger i förhållande till varandra.

Ladda ner City Maps 2Go Pro för iPhone och iPad (22kr)