iSO-8-logo4

För ett tag sedan skrev jag om mina intryck efter första dagen med iOS 8, nu har det gått lite tid och därför kommer en uppföljning.

Som de flesta vet släpptes det en uppdatering igår från Apple som senare drogs tillbaka, synd för den hoppas jag löser mina problem. Jag skrev i förra inlägget att jag hade problem med blåtandsuppkopplingen i bilen och detta har fortsatt. Nu har jag konstaterat att det handlar om alla blåtandsuppkopplingar, telefonen beter sig lite som den vill med tappad kontakt. Ibland ser det ut som det finns kontakt men trots det går det inte att föra ett samtal.

Jag har behövt starta om telefonen flera gånger för att lösa ovanstående problem vilket är en aning irriterande. Ett annat fel är den nya meddelandefunktionen med ljudklipp och möjlighet att lägga till andra deltagare i konversationer. När jag skickar en ljudfil (vilket är coolt) och personen i andra änden lyssnar på denna så står det att JAG valde att behålla ljudklippet! Däremot när jag tittar på konversationen i efterhand så står det rätt.

Igår testade jag att lägga till en person i en konversation, det funkade fint bortsett för att den nya personen skrev så här efter ett tag “vad tackar du för?”. Anledningen var att hon inte sett någonting från de tidigare inläggen och därmed inte fattade någonting, i hennes telefon dök det bara upp ett sms som sa just “tack” i detta fallet. Frågan är om det är så här det ska funka eller om detta berodde på att hon har iOS 7 i sin lur?

Till sist i det negativa: Min lur tappar WiFi-mottagningen stup i kvarten, den kan visa nästan full mottagning för att sekunden senare växlat över på 4G trots att luren ligger helt still.

Nu till superlativen: Möjligheten att använda egna widgetar, eller vad de nu kallas i notiscenter är guld. Jag är en flitig Evernoteanvändare och detta är superbra och snabbt för mig. De nya kamerafunktionerna är riktigt bra också. Fingertrycksfunktionen i 3:e-partsappar rockar fett!

Det jag ser fram emot mest är när Yosemite släpps till min Mac så att man kan dra nytta av alla nya coola funktioner mellan datorn och telefonen som är på väg.

Konkurrenten

På jobbet är jag en Windows-slav och jag kan snabbt konstatera att Microsoft gjorde ett STORT misstag som bara valde att ha ett operativ till både surfplattor och desktop-datorer. Man kan helt enkelt sammanfatta med att Win 8 INTE ÄR BRA! Tack Apple för att ni tänker helt annorlunda!