I går när jag såg Apples Event och de visade upp iOS 7 blev jag överlycklig. Men i dag är jag inte lika överlycklig.

Eftersom jag är registrerad utvecklare kunde jag i dag ladda ner iOS 7, vilket jag självklart gjorde. Men, det jag tyckte var snyggt i Apples video i går var inte alls lika snyggt i verkligheten. Det ser billigt och ofärdigt ut. Ja, det är en beta, vilket betyder att det kan komma att ändras, vilket jag verkligen hoppa att det gör.

Problemet börjar direkt när du får upp låsskärmen. De har plockat bort pilen du skall dra till höger för att låsa upp iPhonen. Men texten är kvar. Men under texten är en pil som pekar uppåt, vilket direkt får mig att tro att man skall låsa upp iPhonen numera genom att dra upp fingret på skärmen. Men så är ej fallet, pilen visar nämligen att det finns en dold meny som du kan dra upp, även om telefonen är låst. Kollar du längst upp på skärmen finns en likadan pil där som även den viskar om en dold meny. Du öppnar telefonen som vanligt, genom att dra fingret från vänster till höger. Men, de behöver förtydliga det, för just nu är det ej bra.

Men väl inne i iPhonen är det lite bättre, dock är det fortfarande lite för “enkel” design, vilket gör att vissa saker kan flyta samman. Extremt tydligt blir det när man startar den uppdaterade Safari som numera är helt platt och vit. Detta blir ett stort problem när man surfar på en webbsida och plötsligt finner att man har svårt att skilja Safari från webbsidan.

En sak jag har saknat är att kunna se bilder framför kontakter i telefonboken. Detta är löst nu, till en viss del. För går du in i “Favoriter” inne i “Telefon” finns det nu en kontaktbild på de kontakter du valt att lägga som favoriter. Men går man in bland de “vanliga” kontakterna saknas kontaktbilder fortfarande, tyvärr.

Nej, nu är klockan mycket och jag orkar inte skriva mer just nu. Jag har spelat in en LITEN video här ovan som visar upp lite av iOS 7. Har ni några frågor eller om det är något mer ni vill se i iOS 7, hör av er så löser jag det.