ixpand1

SanDisk har skickat ut en ganska spännande produkt till mig som de ville att jag skulle testa. iXpand är en extern lagringsenhet som är utformad för att snabbt och effektivt frigöra utrymme på din iPhone och iPad.

iXpand finns i fyra olika storlekar: 16GB, 36GB, 64GB och 128GB, till ett cirkapris på 549kr, 699kr, 899kr respektive 1199kr. iXpand har två kontakter, en USB 3.0 och en lightningkontakt. När du kopplar in iXpand i din iPhone eller iPad för första gången kommer den fråga dig om du vill installera appen som hör till, och det vill du. Via appen kan du sedan aktivera att automatiskt säkerhetskopiera dina bilder och filmer. Du kan självklart även manuellt välja att spara filer på iXpand. Utöver det kan du även se populära videoformat (WMV-, AVI-, MKV-, MP4- och MOV-filer) direkt från enheten. Dock fick jag det inte att fungera när jag ville spela upp en film som låg på iXpand via min iPhone 6S till min Apple TV. Det enda som skickades över var ljudet.

Om man bortser från problemet med att jag inte kunde skicka över film till Apple TV så är jag faktiskt väldigt imponerad av denna produkt. iXpand har en liten och ganska snygg design, som fungerar med flertalet skal, och jag älskar hur enkelt det var att spela upp film från minnet. iXpand är perfekt för dig som exempelvis har en iPhone med 16GB i lagringsutrymme, eller om du bara vill ha ett enkelt sätt att flytta filer mellan olika enheter.

ixpand2

ixpand4

Just nu har jag ingen information om någon butik i Sverige som säljer iXpand ännu, men den går att köpa via SanDisks webbsida.