Jag har tidigare skrivit om att Evernote uppdaterades och tänkte försöka förklara vad det är och hur jag använder det.

Vad är Evernote?

Evernote är en molntjänst som synkroniserar anteckningar. Anteckningarna är inte begränsade till text utan kan innehålla bilder, filer, ljud och länkar. Evernote har app till Mac och iOS och finns även till Windows, Android och web.

Evernote använder en freemium modell där det är gratis att skaffa ett konto, även apparna är kostnadsfria. Man får då obegränsat med lagring men är begränsad till 60 MB uppladdning varje månad och anteckningen får inte vara större än 25 MB. Skaffar man Premium som kostar 38 kr/mån eller 339kr/år så ökas uppladdning till 1GB och anteckningarna får vara 100 MB. Man kan även spara anteckningar offline och dela med andra användare, här kan du läsa mer om fördelarna med Premium. När jag hade gratiskonto hade jag inget problem med någon av dessa begränsningar, men jag tycker det är en bra tjänst som jag gärna betalar för.

Jag använder Evernote bl.a till:

  1. Samla recept.
  2. Arkivera kvitton och avtal.
  3. Samla menyer till restauranger.

Organisering

Tänket är att du har olika anteckningsböcker och i dessa skapas anteckningarna. Man kan även skapa häften där man kan samla flera anteckningsböcker. Jag har ett häfte som heter Ekonomi där jag har en anteckningsbok med kvitton och en annan med avtal. Man kan också skapa taggar och knyta anteckningarna till en plats. Det går även att göra genvägar till anteckningsböcker eller anteckningar du använder ofta, även dessa synkroniseras mellan enheterna. Evernote har också en fantastisk bra sökfunktion och förutom att söka igenom text söker den även igenom bilder, har du premium söker den också i pdf filer. Detta gör att det är väldigt lätt att hitta det du letar efter.

Fördelen med Evernote är att det är otroligt flexibelt och funkar på stort sett alla plattformar. Och det finns smarta tillägg, appar och produkter för att enkelt lägga till innehåll, mer om detta i ett senare inlägg.