Berätta kort om dig själv.

Jag är en helt vanlig kille med jeans och frisyr som tidigare spelade i ett punkband men nu jobbar som radioprataren på P3. Gillar när det är platt och grått och har ägt många olika telefoner men alltid slutat med iPhone igen och igen och igen.


Sorterar du appar praktiskt eller estetiskt?

Jag gör nog lite både och. På hemskärmen ligger dom appar jag använder mest men dom ligger också i en för mig estetisk ordning. Måste tex alltid ha raderna fyra, fyra, fyra, två på ikonerna på hemskärmen. Byter ut om jag får någon ny app jag använder mer. Hade hoppats på kunna sortera färgestetiskt om alla ikoner hade sett liknande ut. Lägger alltså oerhört stort hopp till Johny Ives nya platta iOS 7. Vill att det ska se Windows phone 7.5 ut. Fast iPhone. Typ.


Vad krävs för att hamna på hemskärmen?

Att jag klickar på den flera ggr om dagen.


Hur många appar har du?

Försöker hålla ner. Tar ofta bort appar jag inte använt på länge. Vill helst inte ha mer en MAX tre sidor med appar. Gillar inte heller mapparna. Jag får det aldrig att svänga estetiskt med mappar. Men för att svara på frågan, 111 appar får jag det till allt som allt nu när jag räkna. Det lät ju asmycket! Drömmen är att klara sig på out of the box-apparna + bank. Det kommer väl aldrig hända.


Berätta lite om dina favoritappar.

Jag älskar Reeder! Använder den hela tiden. Flitig användare av Handelsbankens bankapp också, den är kanon. Anteckningar är också en kanonapp nu när den finns till Mac OS också. OCH Instacast! Det är nog 2012/2013 års app.


Vilken app/funktion saknar du på iOS?

Jag vill ju mest se Apple göra vettiga versioner av appar som jag redan älskar och tycker funkar. Det låter som om jag fått en stroke när jag säger så; men ett Spotify signerat av Apple och även ett Podcaster fast med lika bra funktion och med push som Instacast. Och framförallt en Mac OS app också. Platt design. Helst bara svart/vitt. Då är jag hemma!


Om Apple la ner iPhone, vad skulle du ersätta den med då?

En Nokia Lumia 800. För den kör Windows phone 7.5 och inte det där plottriga Windows phone 8 dom sen kasta på sina lurar. Den är snygg. Funderar på köpa en som reserv innan den försvinner.

Ni hittar Robert på internet eller Twitter.