hemskärm_pery_schumi

Berätta kort om dig själv.

Jag heter Perry men dom flesta känner mig nog som Perry Schumi. Driver produktionsbolaget Schumi Productions sen 2006 där jag jobbar med en rad olika svenska artister. Större delen av året befinner jag mig antingen i Timbuks nightliner eller springandes till någon gate tillsammans med Looptroop Rockers.

När jag inte är ute på turné försöker jag spendera så mkt tid som möjligt tillsammans med min sambo & vår son. Dom gör att mitt liv fungerar. Ni kan även haffa mig nere på Macforum i Gbg en solig dag bakom disken & ta del av min “expertis”

Sorterar du appar praktiskt eller estetiskt?

Jag har faktiskt ALDRIG haft en mapp på min iPhone. Helt sjukt tycker nog vissa, men har aldrig diggat den funktionen. Kör old-school stylen med varje app för sig. Men klart att man på något sjukt sätt skall ha dom liggandes lite sorterat.

Vad krävs för att hamna på hemskärmen?

Att det är en App jag använder flera gånger om dagen. Man pallar inte rulla bort till sidan fyra för att kolla Västtrafiks vagn app för tionde gången på 2h.

Hur många appar har du?

Tror det ligger på 7 olika sidor på min lur. Gång på gång tänker jag att det skall raderas, men varje gång få dom vara kvar. Kan ju hända att man vill in just där & då. Men klart det ryker appar & nya läggs till. Ca ett 80 tal program är det väl. FY FAAN, vem är man?

Berätta lite om dina favoritappar.

Dropbox är KING för mitt jobb. Har testat liknande appar med kommer ALLTID tillbaka till dropbox. Ibland står man utan biljett eller bokningsnummer, då räddar den oss varje gång. Calendars+ eller Weekcal kör jag för snabbt under samtal eller möten kunna få en överblick på månaden/veckan vad som ligger inne etc. HELT SJUKT att Apple inte ens gjort en förbättring i kalender i iOS 7. GÖR DOM??? Plex är ett program & app som får min & sambons “quality time” att fungera. Fanstastisk i combo med Apple TV! HETT TIPS! Instagram är ju självklart en app man är inne mest i av alla. Drog ner den för ca 4 år sedan i tron att det bara var ett filter program & tyckte det var HELT SJUKT att andra skulle se mina bilder… Å se vad folk är idag… Har legat kvar på hemskärmen sen dess..

Vilken app/funktion saknar du på iOS?

Jag saknar fortfarande en “finder” funktion i iOS. Där man skulle kunna ha sina pdf:er, bilder, låtar etc & kunna attacha dom direkt från Mail. Finns ju 100 olika sätt att kringgå detta men skulle vara otroligt smidigt. Hatar först iOS 7 när jag drog ner Beta 1, men ÄLSKAR skiten nu. Jag tror ALLA kommer hata först sen digga det som bara faaan. Det var ju hög tid för Ive & Apple att göra något nytt då det i stort sett har sett likadant ut sen day one. Bra där!

Om Apple la ner iPhone, vad skulle du ersätta den med då?

Hmmm, kommer aldrig att hända, men har aldrig varit ett fan av Nokias mobiler eller windows. Skulle nog kanske få bli en Samsung lur då, men säg för faan inte det här…