min_hemskärm

Berätta kort om dig själv

Tidigare filmarbetare och jonglör som numera jobbar som säljare i datorbranschen och skriver för Crafty. Läser mycket om produktivitet och iOS automatisering. Motiveras av tanken att bara använda iPhone och iPad för att klara vardagen.

Sorterar du appar praktiskt eller estetiskt?

Först efter användande, sen efter hur ikonen ser ut. Klarar inte fula ikoner på hemskärmen. Är ikonen riktigt ful tar jag bort appen helt.

Vad krävs för att hamna på hemskärmen?

Bra program som används ofta och har en snygg ikon.

Hur många appar har du?

82 st.

Berätta lite om dina favoritappar.

Omnifocus är den app jag använder absolut mest. Har testat nästan alla to-do och list appar och inte varit riktigt nöjd. Omnifocus har alla möjligheter och lite till, gör att jag håller koll på mina projekt både på kort och lång sikt. Har precis börjar använda iA Writer för att skriva alla inläggen till Crafty. Det minimalistiska utseendet och den smidiga iCloud synkroniseringen underlättar massa för mitt skrivande. 1password är helt ovärderlig och grymt smidig. Fantastical gör det väldigt enkelt att skriva in nya saker i kalendern. Använder sig av naturligt språk så jag kan skriva: Lunch med Robert on tue 13 /w. Då skapar den en nu händelse som heter Lunch med Robert nästa tisdag kl. 13 i min kalender som heter Work. Sen gillar jag också Launch Center Pro och Drafts för deras automatiserings möjligheter som underlättar arbetsflödet. Och jag får inte glömma Textexpander som också är en riktig tidssparare.

Vilken app/funktion saknar du på iOS?

Sortering och hantering av foto kan absolut förbättras. Även synkronisering ger mer att önska. Borde vara lättare att markera, kopiera och flytta markören i text. Många av dem appar jag använder har löst det, men skulle vilja se det på systemnivå. Annars kommer jag inte på något, efter jag hittade Pythonista är det bara mina egna kunskaper som begränsar.

Om Apple la ner iPhone, vad skulle du ersätta den med då?

En vanlig dum telefon och en iPad mini.