Flykly har via ett gäng fyndiga tekniker och designers jobbat fram denna coola lösning. Istället för att köpa en hel elcykel köper man bara deras sk “Smart Wheel” som man monterar på sin egen cykel. Batteri, motor och allt man behöver sitter i en ganska osexig behållare i mitten av hjulet. Motorn startar automatisk när man trampar och man kan sätta en maxhastighet upp till ca 30 km/h med hjälp av deras app.

Och det är här det kanske mest intressanta dyker upp, nämligen appintegreringen. Via appen kan du även låsa cykeln och om den ändå skulle bli stulen skickar den ett meddelande om att cykeln rör sig utan att du är på den och du kan då spåra cykeln via GPS. Appen registrar också dina cykelvanor och ger förslag på andra rutter etc samt håller koll på att hjulet fungerar som det ska.

Med hjulet följer det också med en sk “smart light” cykellampa som även laddar telefonen och fungerar som en hållare. Hjulet laddar man via ett vägguttag på ca 2-3 timmar eller i nedförsbackar och man kommer ca 48km på en laddning.

En riktigt smart och framförallt snygg lösning om man jämför med de elcyklar som finns idag.
Hjulet kommer även i 26″ eller 29″ och i åtta olika färger så det inte ska vara svårt att matcha sin cykel. Snyggt!

via: http://www.kickstarter.com+