Ja. Det är ju inte annat än att den här bilen skapar ett grymt “ha-begär”!  Det här är Audis nya former gott folk.

Audi har en ny designchef vid namn Marc Lichte, och detta är ett av hans verk. Den liknar i mångt och mycket en prototyp som de visade upp i November förra året som då gick under namnet Prologue. Denna variant kallas Prologue Avant (dvs. kombi på Audi-språk).

Insidan har de nästan gemensamt, med skillnader i nyanser, men utöver det så är det teknik och mycket lull-lull som gäller. Raka, rena och hårda linjer kombineras med OLED-skärmar i överflöd i denna bil, vilket jag finner väldigt snyggt!

Motormässigt då, vad finns där att hämta? Jo, det är samma motor som i Audis Q7 e-tron quattro, vilket innebär en kombination av en 3.0 liters dieselmotor som tillsammans jobbar med en elmotor som är kopplad till den åttastegade DSG-lådan. En total effekt från båda motorerna ger då 455 hästkrafter och 750 newtonmeter. Den här goa kombinationen ska skjuta iväg skapelsen från 0-100 km/h på bara 5,1 sekunder! Förbrukningen ska enligt Audi, hamna på endast 0,16 liter per mil och endast släppa ut 43 gram koldioxid/kilometer. Grymt imponerande siffror!

Utöver allt detta så är det även (såklart) deras fyrhjusdrift Quattro kopplat till detta, men också även en ny fyrhjulsstyrning! Och om man vill, så ska man kunna köra bilen på enbart el i upp till 5,4 mil, utan några som helst utsläpp.