2015-03-27 18.03.18

Ända sedan jag såg första bilderna på Motorolas smartwatch Moto 360, så var jag fast besluten att skaffa mig en fortast möjligen. Hur tycker jag klockan funkar och känns då? Häng med så ska jag berätta!

Vid första anblicken så är redan kartongen annorlunda designad. Den runda formen hos klockan framhävs även i en rund förpackning, vilket jag tycker är snyggt. Förpackningen innehåller, förutom klockan, även den trådlösa laddstationen och väggladdare samt manual.

Moto360_2

Nu till själva klockan i sig; bygget är gediget och ger en genuin känsla i både “urverket” och själva armbandet i sig. Det känns ändå som att denna är en produkt som faktiskt kan hålla ett bra tag framöver, vid dagligt och normalt användande såklart. Armbandet går att byta ut till olika varianter, precis som vi skrev om i tidigare inlägg, jag valde det svarta läderarmbandet. Den sitter bra på handleden och känns aldrig stor eller som att den sitter lustigt.

Skärmen i sig funkar i alla dagliga sammanhang tycker jag, både gällande ljusstyrka och upplösning. Som ni kan se på bilderna, eller har läst tidigare, så är nedersta delen av den runda skärmen tillämpad för en ljussensor. Jag upplever aldrig att den är störande eller i vägen, det är bara lite lustigt de första gångerna och om man har ett analogt watchface, då försvinner ibland siffran längst ner.

Just urtavlorna finns ett stort urval att ändra mellan. En hel del stilrena sådana följer med från start i själva klockan, men finns såklart flertalet att hämta hem via google play bland annat.

Funktionsmässigt övrigt tycker jag att klockan klarar sig bra. Allt från att räkna steg och puls, till vanliga notifikationer som snapchat, sms, mail till att navigera mig sväng för sväng både när jag går eller kör bil. Röststyrningen kan det dock vara lite si och så med via google now. Telefonspråket kör jag på svenska, men google now är förinställt på engelska, så det går att utföra kommandon på båda språken men jag upplever att den har lite svårt att tolka vad jag säger ibland, även om jag är övertydlig med artikulation och uttal.

Google Now

Givetvis går det att svepa sig fram i menyerna också, och responsen i skärmen är det definitivt inga problem med. Men lite av grundtanken med klockan och Android Wear är ju också att man inte ska behöva svepa sig fram. Så det finns lite bättringspotential. Det går att hämta hem fler appar för att kunna exempelvis spara notiser, styra musik eller pinna på kartan vart du ställde din bil.

Laddningen sker via en liten dockningsstation som man sätter klockan på, inga kontakter behövs pluggas i klockan i sig.

Vissa kan tycka att den är lite stor, men det är inget som stör mig, snarare tvärtom då man inte tappar bort den så lätt. Klockan försätts också i ett laddningsläge, vilket gör att den snyggt kan användas som en liten väckarklocka eller skrivbordsklocka och man ser enkelt när den är fulladdad. Just laddningstiden finner jag också är snabb, på drygt 2 timmar har den gått från ca 2% till fullt.

Min samling smartwatches

Hur står sig klockan i konkurrensen då? I min samling av smartwatches finner man både LG Prada Link, Samsung Galaxy Gear, Samsung Galaxy Gear Fit och då senaste Motorola Moto 360.

Motorola är utan tvekan den klockan jag använder mest. Dels på grund av just att den faktiskt ser ut som en klocka, sitter bra på armen och sist men inte minst känns som en mer färdig produkt och vardagsklocka än de övriga i samlingen.

Jag kan varmt rekommendera klockan till andra användare som vill ha en smart och snygg klocka!

Vad tycker du om konceptet? Har du någon erfarenhet av någon nyare smartwatch på marknaden?
Berätta gärna i kommentarerna nedan vad du har för erfarenheter till dem!