Jag har testa de flesta skärmskydden Belkin har släppt till iPad och iPhone genom åren, men derasTrueClear InvisiGlass till iPhone 6S har fram tills nu gått helt förbi min radar.

TrueClear InvisiGlass är ett skärmskydd av glas som är enbart 0.2 mm tjockt och gjort av glas. Skärmskyddet skiljer sig mot andra skärmskydd av glas som jag har testat på det viset att glaset känns inte som glas, mer som ett av deras skärmskydd av plast. Detta tar bort lite av premiumkänslan, samt att skärmskyddet samlar på sig fingeravtryck. Trots plastkänslan är Trueclear Invisiglass lika hållbart som de andra skärmskydden av glas som jag har testat. Jag testade att repa skärmskyddet med en nyckel och lyckades inte åstadkomma någon som helst typ av skada.

Belkin-Trueclear-invisiglass-3

Belkin-Trueclear-invisiglass-4

TrueClear InvisiGlass är ett skärmskydd som inte går hela vägen ut till kanten på iPhone 6S, vilket gör att de runda hörnen på skärmen är exponerade för repor. Detta kan dock vara praktiskt om du vill vara helt säker på att skärmskyddet skall passa till alla olika typer av fodral till iPhone 6S.

Belkin-Trueclear-invisiglass-2

Belkin-Trueclear-invisiglass-6

Eftersom TrueClear InvisiGlass inte går hela vägen ut till kanten så är det extra viktigt att du får skärmskyddet att sitta helt perfekt. Detta åstadkommer du lättast genom att placera skärmskyddet med skyddsfilmen kvar på din iPhone 6S. Sedan när du tycker att den ligger helt perfekt sätter du fast skärmskyddet på en sidan med tejp (se bild). Sedan viker du upp skärmskyddet, drar bort skyddsfilmen på undersidan av skärmskyddet och lägger ner skärmskyddet på skärmen. Nu är det bara att dra bort tejpen och sedan det övre lagret med skyddsfilm på skärmskyddet. Om du fått dammkorn under skärmskyddet så kan du försiktigt lyfta upp ena hörnet av skärmskyddet och trycka in en liten tejpbit som du plockar bort dammet med.

Belkin-Trueclear-invisiglass-5

Om jag skall betygsätta TrueClear InvisiGlass så får det 2 av 5 i betyg. Det låga betyget får det för att det är en plastig känsla av glaset, som även samlar mycket fingeravtryck. Hörnen på glaset hade jag även önskat var lite mjukare.

Billigast pris på Prisjakt är 172 kr för Belkin TrueClear InvisiGlass