Inlägget “Your iPhone adressbook is not a Rolodex” av Bradley Chambers fick mig börja fundera över mina egna kontakter och jag insåg att jag hade massa kontakter jag aldrig eller väldigt sällan använde. Anledningen till att dom finns kvar är att jag inte vill ta bort dom ifall jag behöver dom i framtiden, och jag vet inte vart jag ska lagra dom istället.

Bradleys förslag var att ta en skärmdump av alla kontakter och lägga in dom i Evernote eller att skriva av dom. Jag gillade tanken på att spara kontakterna i Evernote men tyckte att det lät omständigt och började fundera på om det inte finns något enklare sätt.

Jag har sen en tid tillbaka använt mig av Evernote för att spara visitkort jag får antingen via Evernote Hello eller i Evernote appen när den uppdaterades för att scanna in visitkort. Eftersom jag redan hade några kontakter där så var inte steget långt till att lägga fler där. Jag kom då på att det går att dela kontakter från iPhone via mail och att man har en unik maildress till sitt Evernote konto för att lägga till information via mail. Jag har använt mail funktionen flera gånger i andra sammanhang och den är väldigt smart. Det går att specificera vilken anteckningsbok det ska hamna i och även lägga till taggar genom att skriva in @anteckningsbok och #tag1, #tag2 i ämnesraden.

Det jag var osäker på var hur Evernote skulle hantera mailet och vad det innehöll. Det visade sig att iOS bifogade en vcf fil med namnet på kontakten som ämne, återigen glänste Evernote inte bara med att visa vcf filen korrekt utan jag kunde också kopiera information från den eller spara tillbaka den i min adressbok. Eftersom jag ofta glömmer ange tag och anteckningsbok så har jag märkt att Evernote är väldigt smart och lär sig i många fall var liknade anteckningar ligger. Så när jag mailat första omgången med ett tiotal kontakter och sorterat dom i en anteckningsbok så hamnade resterande jag skickade på rätt plats. Det du bör tänka på är att Evernote har en begränsning på 50 email/dag på gratis kontot och 200 mail/dag på Premium.

Om du inte använder Evernote tycker jag absolut att du ska testa för det finns så olika användningsområden för det. Jag har skrivit om Evernote tidigare på Crafty och kommer att fortsätta med det.

Om du använder denna länken att skaffa Evernote så får du en månad Premium gratis.