Skärmskydd till iPhone 6S och 6S Plus av härdat glas har under det senaste året blivit väldigt populära. Tyvärr är de flesta väldigt dyra, men det finns faktiskt billiga alternativ att få tag i, om du inte är stressad.

Jag bestämde mig för att testa att beställa ett billigt skärmskydd till min iPhone 6S från Ebay. Jag ville ha ett skärmskydd som var billigt, täckte hela skärmen, var av härdat glas, tunt och jag ville ha det levererat med fri frakt.

Jag sökte på “tempered glass screen protector iPhone 6s” och filtrerade på att bara visa produkter med fri frakt. Sedan började jag leta efter skärmskydd som har sålts många gånger och har bra betyg. Efter en liten stund hittade jag ett skärmskydd som såg bra ut som jag bestämde mig för att köpa. Det tog sedan ca 4 veckor för skärmskyddet att hitta hem till min brevlåda, men det får man räkna med när man väljer fri frakt från Ebay.

När jag väl står hemma med förpackningen i min hand börjar jag bli orolig. Förpackningen ser verkligen ut som en kinesisk kopia (vilket det mycket möjligen är) med flertalet engelska stavfel, blandade med kinesiska tecken på förpackningen. Men när jag öppnar upp förpackningen börjar jag känna mig lugnare. I förpackningen finner vi ett skärmskydd, klistermärken för att ta bort damm och våtservetter.

magicglass1

magicglass2

Installationen av skärmskyddet gick bra, fick två små dammkorn under skärmskyddet som jag enkelt kunde ta bort med hjälp av klistermärket som man fick med i förpackningen. Lyfter försiktigt upp ena hörnet av glaset och sticker under klistermärket och drar ut dammkornet.

magicglass

På förpackningen står det att skärmskyddet skall vara 0.22 mm tjockt, men detta stämmer inte. Jag mäter upp det till 0.3 mm, vilket är det mest vanliga bland skärmskydd av glas. Kanterna på skärmskyddet är vassa och ligger aningen över skärmen, så det kommer samlas damm där under. Men om du använder dig av exempelvis Apples egna fodral så kommer dessa kanter ej att synas och det kommer knappt synas att du har ett skärmskydd på din iPhone.

magicglass3

magicglass4

Skärmskyddet är väldigt reptåligt, jag lyckas inte åstadkomma någon som helst repa med min nyckel som jag med kraft drar mot skärmskyddet. Det står även bra emot fingeravtryck, mycket bättre än många andra, dyrare konkurrenter.

Min slutsats blir att du kan absolut köpa billiga skärmskydd av härdat glas från från Ebay, men visst finns det en chans att du köper en produkt med mindre bra produkt. Men om du kollar att produkten har sålts i ett större antal och fått bra betyg, då minimerar du i alla fall chansen. Här finner ni en länk till det skärmskyddet som jag köpte: ebay.com