Tidigar har jag skrivit om tjänsten Evernote. Nu tänkte jag gå igenom appar och tillägg för att spara saker på ditt konto.

Appar från Evernote.

Förutom Evernote appen har dom skapat andra appar som är specialinriktade för vissa ändamål men sparar och synkroniserar allt till ditt konto.

Evernote food:
Kom ihåg den mat du äter genom att ta kort och skriva anteckningar. Även platsinformation sparas. Hitta restauranger nära dig eller skapa din egen kokbok. Du kan bläddra bland tusentals recept och spara ner favoriterna till senare. Finns till iPhone och iPad.

Evernote Hello:
Kom ihåg personer du träffar och vart du träffar dom. Ta kort på personen eller visitkort och skriv anteckningar. Även platsinformation sparas. Visar dina möten i en kronologisk tidslinje. Visitkortet läses av med hjälp av OCR och du kan spara ner all info till din adressbok och hämta ytterligare information från LinkedIn. Finns till iPhone.

Skitch:
Kommentera bilder och dokument med pilar, stämplar, former, text och mycket annat. Använd Skitch för att märka upp en pdf-fil, ta en bild av din skärm eller rita något nytt. Finns till iPhone, iPad och Mac.

Penultimate:
Penultimate ger dig upplevelsen av att skriva på papper. Skriv anteckningar, skissa och dela dina idéer. Finns till iPad.

Evernote Peek:
Förvandla dina anteckningar, ljud och bilder till studiematerial med Evernote Peek. Förbered en frågetävling eller friska upp ett språk genom att lyfta på din iPads Smart Cover eller genom att använda vårt virtuella smart cover. Finns till iPad.

Tillägg till dator.

Evernote Web Clipper:
Spara allt du hittar på nätet till ditt Evernote-konto med ett enkelt klick, från nöje till research, inklusive text, länkar och bilder. Tillgängligt för Safari, Firefox, Opera och Chrome.

Evernote Clearly:
Clearly gör att blogginlägg, artiklar och webbsidor blir rena och lättlästa. Spara dem till Evernote så att du kan läsa dem var som helst. Finns till Firefox, Opera och Chrome.

Vidarebefordra mail:
Alla Evernote konton kommer med en unik mailadress. Mailar du till den läggs det till i ditt konto. Du kan också direkt i ämnesraden ange taggar och anteckningsbok. Läs mer här.

Tredjeparts tillägg.

Evernote har även ett brett stöd för tredjeparts appar. Varje år så anordnars en utvecklartävling kallad Devcup, där finalisterna får extra uppmärksamhet på hemsidan. Det finns också något som kallas Evernote trunk där du får en bra översikt på alla program, tillägg, prylar och även hårdvara som samarbetar med Evernote.

Här kommer några av dom apparna som jag använder för att spara saker i Evernote:

Drafts:
Drafts har en funktion som gör det möjlig att lägga till text före eller efter befintlig text i en existerande anteckning. Jag använder det bl.a till en löpande lista på idéer till inlägg jag ska skriva. Finns till iPad och iPhone.

EverClip:
EverClip körs i bakgrunden och importerar allt som jag kopierar. Sen kan jag organisera och slå samman dom olika snuttarna, jag kan även lägga till taggar och ändra titel. Sen när jag är klar sparar jag det till Evernote som en anteckning. Finns till iPad och iPhone.

DocScanner:
DocScanner är en av många appar med scannerfunktion som stödjer Evernote. Jag har provat många men just nu använder jag DocScanner. Jag använder den till att scanna in dokument, kvitton och teckningar från mina barn som jag sen arkiverar i Evernote. Finns som universal app och funkar både till iPhone och iPad.