Jag läste nyligen om något som kallas app flipping och det går ut på att tjäna så mycket pengar som möjligt på en app genom massa reklam-banners och när inkomsten sjunker så byter man grafik och lanserar som en ny app.

Det går att köpa färdig kod som redan är godkänd på App Store och sen gör man bara omdesignad eller hyr in en designer. Det är uttänkt hur ofta en banner behöver visas, tex varje gång man dör, pausar eller avslutar spelet.

DO NOT try to build something from scratch. I say again – this is not about pride or being a revolutionary. This is not about your idea being great. This is about making money.

Jag tycker detta är vidrigt och förklarar varför det finns så många “gratis” spel som ser liknade ut och funkar samma. Detta är dåligt för oss användare och det är dåligt för utvecklare som försöker överleva på att göra ett bra och seriöst arbete. Det är viktigt att vi användare tar ett ansvar och inte luras in i detta, dom flesta vet att ingenting är gratis och det gäller även appar. Jag använde mycket gratisappar i början men har med tiden märkt vilken otroligt skillnad det är när jag betalar för apparna. Lägger jag lite mer på en app så har utvecklarna alltid varit hjälpsamma när jag har kontaktat dom med support frågor. Jag ser ratefriday som en riktigt bra initiativ och jag stödjer det varje vecka för att få ut informationen om bra och seriösa appar. Jag har svårt att förstå varför man köper en sådan bra och estetiskt tilltalande pryl och sen fyller den med skit. Jag känner ingen som köpt den senaste Ultra-HD tv-n för att kolla in sina VHS-band, utan då ser man till att skaffa Blu-Ray eller strömma HD från nätet.

Jag antar att dom flesta har ett fodral som matchar och det är även viktig att matcha insidan. Så nästa gång du hämtar en app fundera på om den är värdig din älskade telefon, är den inte det så radera den och leta upp ett bättre alternativ. Men när du hittar en app som är fantastisk och värdig, berätta detta för vänner och ge den bra betyg i App Store. Många små utvecklare står och faller på betygen i App Store så vill du ha kvar den fantastiska appen och få nya uppdateringar så är chanserna mycket större om du betygsätter den och pratar om den.