Den nya iMac har blivit otroligt mycket tunnare. Profilen är på enbart fem millimeter och den väger enbar 3.5 kilo. Skärmen har blivit 5 mm tunnare och dessutom fått reflektionerna minskade med 75%. Det är ju helt otroligt!

Apple har ju valt att fasa ut cd-läsaren och det gäller även på iMac. Men vill man kan man köpa till en extern cd-läsare.

Apple presenterade även en annan nyhet för oss som de kallar Fusion Drive. En slags hybrid mellan en SSD-hårddisk och en vanlig hårddisk. Förenklat betyder det att den delar upp kärn-appar och operativsystemet på en SSD medan dokument och annat du jobbar med hamnar på en vanlig hårddisk för att maximera både lagringskapacitet och hastighet. Smart!

iMac kommer att finnas i två storlekar, 21,5 tum (med en upplösning på 1920×1080) eller 27 tum (med en upplösning på 2560×1440. På insida finns antingen en Intel Core i5- eller i7-processor. Det går att få upp till 16 GB minne i den mindre modellen och 32 GB i den större. Grafik bjuder NVIDIA på med ett kort med Kepler-arkitektur.

Den mindre modellen har ett startpris på 12.795 kronor och kommer att släppas i november, medan den större släpps i december med ett startpris på 17.795 kronor.