AppleiPadiPhoneMacNördigt

1Password – Ett måste för den som är rädd om sina lösenord

Publicerat av 23 juli 2013 10 Comments

1password

Jag har skrivit om det här programmet förut och väljer nu att skriva om det igen för att så pass bra tycker jag att det är! Har du samma lösenord till alla dina internet-konton? Ha inte det, det här programmet hjälper dig!

1Password från Agile Web Solutions finns till Mac och iOS. För iOS kostar appen 135 kr och som då fungerar på både iPad och iPhone. 1Password till Mac kostar 379 kr.

1Password synkar dina lösenord via iCloud eller DropBox. Så du har alltid dina lösenord på alla dina enheter. iCloud fungerar dock i dag endast på iOS-enheter. Så här skriver utvecklarna på sin sida:

“1Password’s iCloud Sync support is only available for the iOS platform at the moment, we’re planning to enable it for OS X in a future free update to 1Password at the Mac App Store.”

När du använder 1Password på din Mac kan du installera ett plugin till Safari som gör att du inte behöver skriva in dina användarnamn och lösenord manuellt i 1Password. När du loggar in på en av dina tjänster så frågar 1Password istället om det ska spara inloggningsuppgifterna. När du nästa gång ska logga in på webbplatsen fyller 1Password i alla dina inloggningsuppgifter.

Till sist, 1Password har en liten smart funktion där du kan generera långa och säkra lösenord. Vilket är skitbra, för du kommer i alla fall aldrig behöva komma ihåg det i framtiden, 1Pasword löser det till dig!

Du kan köpa 1Password till Mac för 379 kr genom att klicka HÄR. För att köpa 1Password till iOS för 135 kr klickar du HÄR.