Teknik

Microsoft släpper ful kopia av iPad

Publicerat av 19 juni 2012 No Comments

Microsoft släppte i natt sin första egna iPad-kopia, och av första blicken ser det ut att vara en ful sådan. Microsoft kallar den fula kopian för: Surface. Den är skapad av magesium och har en skärm på 10.6 tum, som ser ut att vara i 16:9-format.

En smart lösning är dock skärmskyddet – den här har ett inbyggt tangentbord och touchpad som är endast 3 millimeter tunn. Men, jag skulle fortfarande inte vilja använda mig av en sådan produkt. Det förstör själva tanken med en ”touchpad”. -Jag personligen har ägt iPad sedan den kom till Sverige, och har aldrig köpt ett tangentbord till den.

Surface kommer att släppas i två versioner:Den första kommer släppas med Windows RT / ARM och den andra med Windows 8 Pro / Intel.

RT-versionen har som sagt en ARM-processor, är 9.3 mm tjock, en skärm med HD-upplösning (1280×720), microSD, USB 2, 32 eller 64 GB minne. RT-versionen levereras med Office Home & Student 2013.

Win 8 Pro-versionen har en ny Intel-processor som ska vara strömsnålare än dagens i5:a. Den behöver dock mer luft än en ARM och kommer att ha ventilationshål.

Förutom den annorlunda processorn har den även en högre upplösning på sin skärm (full HD, 1920×1080), microSDXC istället för microSD, USB 3 istället för 2, Mini DisplayPort för extern skärm, 64 eller 128 GB och levereras med penna.